torstai 13. joulukuuta 2007

Jaa

CD:n kansi, bittikartta muutetaan vektorigrafiikaksi, treisaus. Häivytys, 120*240. 150*118mm suurinpiirtein. sisäaukeama ja etuaukeama, vaikka 8 sivua. Taitto, 4 lehteä. Paperi taitettuna 4 sivua, 2 lehteä, 2 painopintaa. Etukansi ja takakansi taittuu 120mm. Siis CD:n kansi. Tää ei ookkaan niin yksinkertainen asia. Riittää tekemistä kun rupee funtsaan tarkemmin. paitsi jos läpinäkyvä sisäosa, niin takasivua ei paineta. Mitta on erikoinen, liepeet, ne jotka kääntyy muodostuu takakannesta 7mm. Apuviiva näkyy eri kohdassa ei pidä hämääntyä.
Alusta liikkeelle
Nudgeoffest. 0,1:ksi kannattaa muuttaa. Täältä painetaan alas painike mistä määritellään voiko olla erikokoisia sivuja. Leveys 240 korkeus 120, luo ekan painopinnan. Luodaan uusi sivu. Pikapainike alareunassa + merkki antaa vanhan A4 tehdään sille sama juttu leveys ja korkeus. Ja sitten kolmas vika sivu: kork 118 ja leveys 150 tuntuu uskomattomalta. Page sorter wiev näyttää sivut ei oikeassa koossa, ei hätää.
Pitäs huomioida leikkausvara: reunaankin halutaan väri, leikatessa voi jäädä väri pois jos ei ole määritelty, 2mm harvemmin vähemmän, 5mm. Valokuvan tai värin pitää mennä painopinnan yli.
aseteen 120 kohtaan apuviiva taiton kohta. Viivaimesta pystyviiva. Kaksoisklikkaamalla avautuu apuviivan ominaisuudet, saa laitettua millilleen. Lisää apuviivoja 0-pisteeseen, voidaan käyttää objektien asemoinnissa.
Viimeinen sivu eri mitoitus, liepeitä varten 7mm apuviiva, jotta nähdään mihin CD:n levyn kotelon selän teksti tulee. 150-7. Origo vasemmasta yläkulmasta voi viedä nollapisteen, kaksoisnapauttamalla siitryy takaisin. Perusduuni tehty.
Nyt vois tehdä jotain. Seivata. -valokuvien tuominen -tekstejä -treisaus
Import valokuva pitää tietää? ei cpy-paste, Import-ilmestyy kulma, jos vie vetämällä voi suurentaa tai tehdä sen kokoiseksi kun tarvii, kaksoisklikkaus tuo alkup. kokoisena. Apuviivoista hyötyä, kun napsauttaa tyhjää kohtaa eli ei ole mitään valintaa, muuttuva properties-ikkuna, perusasetukset: snap to guidelines, kuva tarttuu apuviivoihin siirrettäessä hiirellä.
Kuvan koon muuttaminen kesken kaiken: shape-tool, pienet neliöt kuvan nurkkiin, valitsee yläkulmat ja vetää alas, niin pienentää. Oikeasti rajaustyökalu!
Effects-Adjust vähän kuvan säätöön jos haluaa vaikka vaalentaa. siis CorelDRAW-ohjelma on kyseessä.
Läpinäkyvyys Interactive transparent tool Jalallinen lasi A:n alapuolelta vasemmasta reunasta. voi tehdä kuvaa Lineaarisen tilalle voi valita uniformi properties-riviltä. Säätää sitä mikä kohta menee läpinäkyväksi. Mikä tahansa objekti voi olla läpinäkyvä. Kaikki painikkeet löytyy myös valikoista!
Kuvan vois asemoida kohdalleen ja rajata.
Luodaan sivun kokoinen objekti suurinpiirtein, voi antaa mitat suoraan properties-ikkunassa. Valitaan valokuva, isompi kuin varsinainen painopinta, sitten Effects PowerClip- plase inside container -ja näytetään objektin reunaa sillä nuolella ja kuva hyppää objektin sisälle. Valitaan uudelleen ja powerclip - editoi ratkaisua ja sitten voi liikutella jos ei heti alussa mennytkään. Muista lopettaa clipin editointi - this level! Objectilla ei tarvi olla ääriviivoja. Outline Tool.
Uudestaan: Valmis objekti joulutähtiä, monta tähteä, valitaan kaikki, ryhmitellään, tehdään pieni laatikko-objekti harmaa container, minkä muotoinen tahansa voi olla, voi vaikka piitää vapaan klöntin. Sitten valitaan se mikä laitetaan sisään, Effects PowerClip - Place inside container ja näytetään mihin. Tähtien paikan muutos, suurentaminenkin. Effects - PowerClip - Edit ja muuta. sitten muista lopettaa editointi.
Haluttu laittaa valokuva tai kuvio jonkun tekstin sisään, niin silloin käytetään.
Toinen esimerkki:
Häivytetään osa. clipattu häivytetään sitten siinä alkuperäisessä, olikin kivan näköinen.
Osittain läpinäkyvä objekti, ääriviivat pois. Koko objekti-uniform. Sitten kun kirjoittaa tekstiä läpinäkyvään objektiin niin se näkyykin hyvin. Eli teksti on oma objektinsa jonka kait myös voi sitten sen häivyttää.
Tekstiä netistä copy-pastella tekstilaatikkoon.
Värinäyte pipetillä näytetään mikä väri halutaan ja Shift-klick niin muuttaa objektin värin. Tai oliko objekti ensin valittuna?.
Heittovarjo Interactive DropShadow-työkalu, erilaisia varjoja, säädetään properties-ikkunasta taas. Valitaan objekti ja tehdään sille varjo.
Taitto tauko
Bittikartan muuttaminen vektorigrafiikakasi
Corel Trace helvetti ohjelma
Avataan kuva, muutetaan värillinen valokuva vgrafiikaksi. Painetaan tosta noin. Ja kuva muuttuu vektorigrafiikakasi. Advanced vaihtoehto, säätämällä reductio, värien määrä, jne.
Muutetaan kuva musta-valkoiseksi kun halutaan vaan kuvio. Treshold. Invert-kuva toisinpäin, tekee mustasta sen kuvion. Nodetyyppi gusp-terävä. Kokeiltava säätöjä: objektin minimikoko pienemmäksi, noice ja filter. File- save trace... .cmx Coreliin ja muitakin muotoja on.
Sitten importataan se kuva Coreliin. Combine - reikä toiseen objektiin. Pura ryhmittely sitten combine. Ai selkeää.
Kierrä tekstiä kun kaarinuolet näkyvissä: paina Ctrl alas ja teksti liikkuu nykien 15asteen kulmissa.

Ei kommentteja: